Problemen met de afwikkeling van een erfenis? Schakel een bemiddelaar in!

Problemen met de afwikkeling van een erfenis?

Terwijl je aan het rouwen bent om een verloren dierbare moeten er helaas ook veel dingen geregeld worden. Wat laat jouw dierbare achter? Wie zijn de erfgenamen? Wie wordt ingeschakeld als executeur? Verloopt alles op een eerlijke en fijne manier? Naast dat er veel dingen geregeld moeten worden is het ook een emotionele periode. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, dit kan soms ook conflicten veroorzaken tussen erfgenamen. Het is fijn om een onafhankelijke partij in te schakelen die kan bemiddelen bij de afwikkeling van de erfenis.

Afwikkelen van een erfenis

Er komt veel kijken bij het afwikkelen van een erfenis. Waarschijnlijk ben je in een emotionele periode en is het lastig om praktische en rationele beslissingen te maken. Heel begrijpelijk, je bent natuurlijk aan het rouwen om het verlies van iemand die je heel dierbaar was. Ondanks dat deze beslissingen lastig zijn is het belangrijk dat je als erfgenamen samenwerkt en deze beslissingen samen maakt. Je hebt namelijk instemming van alle erfgenamen nodig om tot een verdeling van de erfenis te komen. Je moet dus echt samen keuzes maken en de erfenis afwikkelen.

Bemiddeling bij conflicten

Soms komt het voor dat je niet met alle erfgenamen op één lijn ligt. Emoties kunnen hoog oplopen, je kunt meningsverschillen krijgen of er kunnen zelfs conflicten ontstaan tussen erfgenamen. Misschien kon je zelfs al niet overweg met de andere erfgenamen en is dit door het overlijden van jullie dierbare alleen maar erger geworden. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten wanneer er conflicten ontstaan tussen jou en andere erfgenamen. Je kunt bijvoorbeeld naar de rechter stappen en vragen of hij/zij een verdeling kan maken. Houd er wel rekening mee dan zulke trajecten lang duren en ook aardig wat geld kosten. Een andere optie is om een bemiddelaar in te schakelen, hij of zij kan jou en de andere erfgenamen begeleiden in de afwikkeling van de erfenis.

Jouw bemiddelaar bij erfenis

Een goed alternatief voor een gerechtelijke procedure is dus bemiddeling. Wanneer je er voor kiest om een bemiddelaar in te schakelen voor de afwikkeling van de erfenis is het belangrijk dat je een onafhankelijke partij inschakelt. Duet Executeurs is een onafhankelijke executeur die kan optreden als bemiddelaar bij erfenis. Wij kunnen met jou en de andere erfgenamen om de tafel gaan. Ben jij op zoek naar een bemiddelaar? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website, bel of mail ons; 088-248 48 48 | info@duetexecuteurs.nl. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij. 

Geen ergernis bij een erfenis.
We wensen je een zorgeloos leven toe!

Duet Executeurs

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens