Indeplaatsstelling of een testament conflict

Er is sprake van indeplaatsstelling of een testament conflict. Hoe nu verder?

Wanneer een dierbare overlijdt blijf je vaak achter met vragen. Wat gebeurt er met een lopende contracten? Hoe wordt de overname van het bedrijf geregeld? Wie wordt er benoemd als executeur? Is er sprake van indeplaatsstelling of is er een testament conflict? Dit zijn lastige vragen waar wij je bij helpen.

Testament conflict
De periode na het overlijden van een dierbare kan veel emoties met zich meebrengen. Door dit soort emoties kunnen er conflicten ontstaan tussen jullie als erfgenamen aangaande de erfenis. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt en kan voorkomen worden door bijvoorbeeld in zee te gaan met een onafhankelijke executeur.

Wat is indeplaatsstelling?
Na het overlijden van een dierbare is in het testament bepaald wie de executeur wordt. Dit is vaak iemand van de nabestaanden. Maar niet iedereen wil of kan deze taak op zich nemen. En wanneer er sprake is van een conflict kan het zo zijn dat jullie als nabestaanden ervoor kiezen om de huidige executeur te vervangen door een onafhankelijke executeur. Dan spreken we van indeplaatsstelling. Een derde partij neemt de rol over als executeur. Deze partij is onafhankelijk en niet gedreven door emoties, zodat de laatste wil van de overledene uitgevoerd wordt zoals bedoeld.

Coaching
Wij kunnen zaken voor je uit handen nemen of je hierin begeleiden vanaf de zijlijn. Bij Duet executeurs draait het om persoonlijke begeleiding, betrokkenheid en deskundige ervaring. Ook bij zaken als indeplaatsstelling kunnen wij de perfecte oplossing voor je zijn.

Zit jij met vragen over onderwerpen als indeplaatsstelling of is er sprake van een testament conflict? Neem dan contact met ons op via het contractformulier of bel ons. Andere vragen? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij.

Geen ergernis bij een erfenis.
We wensen je een zorgeloos leven toe!

 

Duet executeurs erfenis bemiddeling

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens