Een testament opstellen, hoe doe je dat?

Het opstellen van een testament

Het opstellen van een testament is een belangrijke stap in het regelen van jouw nalatenschap. Het kan je rust geven wanneer je weet dat alles goed geregeld is. Wanneer je jouw testament opstelt weet je onder andere wat er gaat gebeuren met jouw bezittingen en vermogen. Zo weet je zeker dat jouw wensen gewaarborgd worden wanneer je er niet meer bent. Maar waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een testament? Wij helpen je met een aantal tips!

Tips voor het opstellen van een testament

Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken bij het opstellen van een testament. Dit kun je laten doen door een notaris maar het is belangrijk dat je zelf jouw wensen en behoeften in kaart brengt. Lees daarom vooral deze tips voor het opstellen van een testament door.

1. Zorg dat jouw testament duidelijk en begrijpelijk is

Zorg ervoor dat het testament duidelijk en begrijpelijk is. Dit is van groot belang om misverstanden te voorkomen over wie wat erft. Maak dus specifieke bepalingen over de verdeling van jouw bezittingen en vermogen.

2. Benoem een executeur

Benoem een executeur. Deze persoon is verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw testament. Dit kan een familielid zijn maar ook zeker een onafhankelijke executeur.

3. Benoem eventuele begunstigden

Benoem eventuele begunstigden. Dit kunnen onder andere familieleden, vrienden of goede doelen zijn. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wie wat erft, zodat er geen twijfel bestaat over de verdeling van jouw bezittingen.

Testament opstellen

4. Laat jouw testament ondertekenen

Zorg dat jouw testament legaal wordt opgesteld en ondertekend. Dit dient uitgevoerd te worden door een notaris. Hierdoor weet je zeker dat jouw testament geldig is.

5. Update regelmatig jouw testament

Laat jouw testament regelmatig updaten. Dit is belangrijk omdat jouw situatie en wensen kunnen veranderen. Zo kunnen jouw wensen bijvoorbeeld veranderen wanneer je een kind krijgt of als je een grote schenking doet.

6. Een testament is alleen geldig bij overlijden

Houd er rekening mee dat een testament alleen geldig is bij overlijden. Als je wilt regelen wat er gebeurt als je tijdelijk of blijvend onbekwaam bent, dan kun je overwegen om een volmacht of levenstestament op te stellen.

Wil je hulp van een onafhankelijke executeur? 

Wil je advies bij het opstellen van jouw testament of ben je op zoek naar een partij die jou kan ondersteunen bij de afwikkeling van nalatenschap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen jou met alle bovenstaande zaken en eventueel andere vragen. Neem contact met ons op via het contactformulier op de website, bel of mail ons; 088-248 48 48 | info@duetexecuteurs.nl. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij.

Geen ergernis bij een erfenis.
We wensen je een zorgeloos leven toe!

Duet Executeurs

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens