De meerwaarde van een onafhankelijke executeur

 

Helaas gebeurt het soms dat we afscheid moeten nemen van een dierbare. Wanneer een dierbare overlijdt zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden, waaronder het benoemen van een executeur. Het benoemen van een executeur kan lastig zijn. Benoem je een familielid als executeur of kies je toch voor een onafhankelijke executeur zoals Duet Executeurs? Wij willen je graag laten zien waarom een onafhankelijke executeur zoals Duet Executeurs een goede keuze voor je kan zijn.

Betrokkenheid

Wij als Duet Executeurs zijn er voor jou als erfgenaam en nabestaande. Het is belangrijk om te weten dat wij als externe partij net zo betrokken zijn bij het regelen van de nalatenschap dan wanneer je een familielid zou benoemen als executeur. Wij vinden jouw wensen en behoeften belangrijk en gaan hierover graag in gesprek met jou.

Onafhankelijkheid

Wanneer je de nalatenschap gaat regelen van een dierbare is het belangrijk dat dit eerlijk en goed verloopt. Wanneer de nalatenschap wordt verdeeld onder de erfgenamen wil je niet dat dit conflicten veroorzaakt. Een onafhankelijke executeur zoals Duet Executeurs kan objectief kijken naar de nalatenschap en hierdoor eerlijke keuzes maken. Ook is het erg fijn wanneer familieleden niet belast worden met deze zware taak en zich kunnen richten op het rouwproces.

Deskundigheid

Wanneer je ervoor kiest om in zee te gaan met een onafhankelijke executeur zoals Duet Executeurs weet je zeker dat je daar deskundigheid voor terug krijgt. Wij weten als geen ander wat er allemaal geregeld moet worden en hoe dat geregeld moet worden. Wij kunnen jou ook deskundig advies geven over alles wat te maken heeft met erfenissen en testamenten. Bij een onafhankelijke executeur weet je dus zeker dat alles onder controle is.

Persoonlijke begeleiding en coaching

Wanneer je als erfgename zelf executeur bent, kunnen wij je vanaf de zijlijn coachen. Als nalatenschapscoach staan wij jou bij. Daarnaast adviseren en begeleiden wij je ook bij het opstellen van je eigen nalatenschap. Vanuit onze rol als coach kunnen we je helpen en indien nodig ook begeleiden naar bijvoorbeeld een notaris of het deponeren van je testament in het Centraal Testamentenregister.

Heb je advies nodig of ben je op zoek naar een externe partij die jou direct verlicht van de taak als executeur? Of wil je graag een coach die jou bijstaat bij deze lastige taak? Dan kunnen wij als Duet Executeurs je zeker helpen. Wij kunnen jou helpen met de bovenstaande zaken en horen het graag als je nog andere vragen hebt. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.
Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij.

Geen ergernis bij een erfenis.
We wensen je een zorgeloos leven toe! 

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens