Conflict tussen erfgenamen, wat nu?

Conflict tussen erfgenamen, wat nu?

In ons vak komen we veel verschillende situaties tegen. Zo ook in het verhaal van Daan, een man die op 82-jarige leeftijd is overleden en een aantal dierbaren achterlaat. Maar wat als deze dierbaren het niet met elkaar kunnen vinden? Hoe wordt de erfenis dan verdeeld? Hoe ga je om met eventuele conflicten? Wie heeft recht op welk deel van de erfenis? Wij hebben als onafhankelijke executeur de nabestaande van Daan bijgestaan in het proces. Hoe hebben wij dat gedaan? Dat lees je in deze blog.

Wie was Daan?

Daan was een joviale en welgestelde man. Hij is lang getrouwd geweest met Marie en samen hebben ze twee prachtige kinderen, Mark en Daniëlle. Na een huwelijk van achttien jaar liep het stuk tussen Marie en Daan en hebben ze ervoor gekozen om verder te gaan als vrienden. Hij heeft altijd een goede band onderhouden met Marie maar ook zeker met zijn kinderen. Na een aantal vrijgezelle jaren komt Daan Emma tegen. Bij deze twee was het liefde op het eerste gezicht en zij waren vanaf moment één onafscheidelijk en hebben tot aan de dood van Daan een gelukkig leven gehad. Het enige wat niet goed liep was de band tussen Emma en Daan’s kinderen.

conflict tussen erfgenamen, wat nu? Duet Executeurs

Conflict tussen kinderen en nieuwe vrouw

Doordat de band tussen Emma en Daan’s kinderen zo slecht was waren er ook veel conflicten. In de ogen van de kinderen was Emma alleen uit op zijn nalatenschap. Doordat Daan en Emma 16 jaar in gemeenschap van goederen zijn getrouwd heeft Emma dus ook recht op (een deel van) de nalatenschap. Na het overlijden van Daan vonden de kinderen het niet meer nodig om mooi weer te spelen tegen Emma en zijn zij in opstand gekomen. Zij zijn in opstand gekomen tegen alles wat er geregeld moest worden over de nalatenschap en zelfs over de uitvaart.
Daan had vijf jaar voor zijn overlijden een testament laten opstellen. Hierin staat vermeld dat zijn kinderen erfgenamen zijn maar Emma heeft echter vruchtgebruik over alles. Daarnaast is Emma ook benoemd als executeur. Na alle conflicten met de kinderen van Daan schenkt Emma ten einde raad een gift aan de kinderen in de hoop hen op afstand te houden. Helaas pakken de kinderen dit verkeerd op en willen ze juist meer. Emma weet niet meer wat ze moet doen en schakelt ons, Duet Executeurs, in.

Duet Executeurs als onafhankelijke executeur 

Emma heeft gekozen om Duet Executeurs in te schakelen als onafhankelijke executeur. Onze taak is om de erfenis te berekenen op het moment van het overlijden van Daan. Dit blijft dan een openstaande vordering voor de kinderen op Emma. Na haar overlijden kunnen zij dit opeisen. Wanneer wij alles overzichtelijk op een rijtje hebben gezet voor de kinderen beseffen zij dat Emma het beste met hen voor heeft. Zij beseffen dat de gift van Emma iets heel moois was en zo is het conflict opgelost. Wij zijn zeer blij dat door onze onafhankelijkheid en professionaliteit de erfenis zonder verdere ergernis is afgewikkeld.

Heb jij ook hulp nodig bij het afwikkelen van een erfenis?

Wij kunnen jou helpen met het afwikkelen van een erfenis. Ben jij op zoek naar een onafhankelijke executeur die jou bij kan staan in een lastige situatie?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website, bel of mail ons; 088-248 48 48 | info@duetexecuteurs.nl. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij.
Geen ergernis bij een erfenis.
We wensen je een zorgeloos leven toe!
Duet Executeurs

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens