Opstellen van een testament. Hoe doe ik dat?

Opstellen van een testament. Hoe doe ik dat?

Hoe stel je een testament op? Waar moet je aan denken bij het opstellen van een testament? Dit zijn vragen die je niet dagelijks stelt, maar wel degelijk belangrijk (kunnen) zijn voor jezelf en je nabestaanden. Het zal je uiteindelijk rust geven en ook een zekerheid over wat je aan wie na wilt laten.

Wanneer heb je een testament nodig?

Je hebt een testament vooral nodig als je iets na wilt laten aan iemand die niet onder de wettelijke verdeling valt. Het kan dan gaan om een persoon, maar ook om een goed doel of een organisatie. Ook wanneer je iemand juist wilt onterven is het belangrijk om duidelijk je wens kenbaar te maken in je testament.

Wat moet ik niet vergeten bij het opstellen van een testament?

Bij het opstellen van een testament is het van belang dat ál jouw wensen in kaart worden gebracht. Uiteraard is het belangrijk om je vermogen te verdelen naar hoe jij dat wilt en aan wie je dit nalaat. Samen met een executeur stel je je testament voor. Wij weten welke aspecten er allemaal zijn en begeleiden je door je wensen in begrijpelijke taal te noteren en leggen dat voor aan de notaris. Zijn deskundige juridische en fiscale aanvullingen zorgen voor een perfecte voorbereiding. Het uiteindelijke testament wordt vastgelegd en geregistreerd in het Centraal Testamentenregister (CTR).
Bovendien helpt de gezamenlijke voorbereiding ons enorm, want wij weten je argumenten en inzichten over bepaalde onderwerpen, zoals de uitvoering van je afscheidsdienst tot de verkoop van je woning. Dat schept een mooie vertrouwensband. Het geeft je een rustig gevoel dat alles is geregeld.

En is je huidige testament nog up-to-date?

Heb je in het verleden al eens een testament op laten maken, maar weet je niet zeker of die nog up-to-date is? Dan kunnen wij samen met je de huidige situatie doornemen en kijken we samen of de wensen aansluiten met de inhoud van het opgestelde testament.

Zijn er wijzigingen in je vermogen, relaties, dit nemen we allemaal mee en brengen alles zorgvuldig in kaart.
Samen stellen we een nieuw testament op en laten dit bekrachtigen door de notaris.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan horen we die graag. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om dit goed uit te voeren. Wij ondersteunen je hier graag bij.

Maar ook als je een erfgename bent en hulp, advies of coaching nodig hebt bij het afwikkelen van een ontvangen erfenis, kunnen wij je bijstaan.

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons, 088-248 48 48.

Geen ergernis bij een erfenis.

Wij wensen je een zorgeloos leven toe.

Duet Executeurs

boedelvolmacht Duet executeurs

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens