Wat is een Executeur?

Wat is een Executeur?

Regelwerk. Wie doet dat?

Als een dierbare naaste overlijdt, breekt er een emotionele periode aan voor de nabestaanden. Tijdens de eerste dagen en weken zal er veel geregeld moeten worden. Denk hierbij aan de uitvaart, maar ook het uitvoeren van de wens van de overledene en de afwikkeling van de nalatenschap. Wie is hiervoor de juiste persoon? Kunnen de nabestaanden dit samen of is het toch fijner om een onafhankelijke partij te betrekken?
De persoon die de nalatenschap afhandelt namens de erfgenamen heet een executeur (-testamentair). In sommige gevallen staat in het testament wie deze functie toebedeeld krijgt. Dit kan een familielid, vriend of een derde partij zijn. Als dit niet geregeld is, kunnen de nabestaanden zelf invulling geven aan deze positie.

Geen ergernis bij een erfenis!

Om misverstanden, spanningen, en soms in ergere gevallen ruzies, te voorkomen wordt daarom vaak een derde partij benoemd tot executeur. Een partij die niet emotioneel betrokken is en feitelijk zorgt dat de laatste wens wordt verwezenlijkt en de nalatenschap verdeeld wordt zoals beschreven in de erfenis.
Het laatste wat je wilt is dat er ergernis komt over een erfenis, terwijl iedereen ook nog in een emotionele periode van rouw zit.

Kennismaking Duet Executeurs

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Ben voorbereid

Een derde partij kan ook in een eerder stadium benoemd worden als executeur. Hierdoor is het mogelijk om je testament op te stellen zoals jij dat voor ogen hebt. Het uitvoeren van je laatste wens en het verdelen van je nalatenschap wordt dan zorgvuldig vastgelegd zodat er geen misverstanden of ruzies zullen ontstaan.
Wat uiteraard ook tot de mogelijkheden behoord is om in het testament al een executeur te benoemen. Op het moment van overlijden worden al het regelwerk, administratie en andere zorgen overgenomen van de nabestaanden, en is er voor hen ruimte om te rouwen. Want een verlies van een dierbare is al droevig genoeg. Dan zit niemand te wachten op ergernis over een erfenis. Wees voorbereid.

Duet Executeurs is zo’n derde partij die kan dienen als executeur. Wij zijn gespecialiseerd in de opstellen en afhandeling van testamenten.
Kom je er zelf niet uit? Heb je vragen over het opstellen van je testament? Of heb je vragen over een uit te voeren testament?
Wij zijn altijd bereikbaar via ons contactformulier. Per telefoon kunt u ons bereiken tijdens werkdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens