Hoe betaal ik een executeur?

Niets is fijner dan iemand die jou kan helpen met lastige zaken. Een onafhankelijke executeur zoals Duet Executeurs kan die persoon zijn voor jou. Het is goed om te weten wat een onafhankelijke executeur voor je kan betekenen. Maar daarnaast is het ook fijn om te weten wat de kosten daarvan zijn. Benieuwd naar wat een onafhankelijke executeur doet en hoe je een executeur betaalt?

Onafhankelijke executeur

Zoals je misschien al weet beheert een onafhankelijke executeur de nalatenschap en voert de verdeling uit op basis van de wet of op basis van een testament wat is opgesteld. Verder kan Duet Executeurs je onder andere helpen bij:

 • Belasting aangifte zoals F-biljet en erfbelasting
 • Begeleiden bij een bedrijfsoverdracht via een notaris, wanneer er sprake is van een onderneming
 • Verkoop van een woning, onroerend goed en/of inboedel
 • Beschrijving en verdeling van de inboedel
 • Hulp bij financiële zaken
 • Het stopzetten van verzekeringen en abonnementen
 • Overname bankrekeningen van de overledene

 

Betaling van een onafhankelijke executeur

Een executeur heeft recht op een vergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op de kosten voor de afhandeling van de erfenis. Het loon wordt gebaseerd op de registratie volgens de Recofa richtlijnen..

Een executeur zal de volgende stappen ondernemen:

 1. De executeur zal ervoor zorgdragen dat de nalatenschap geheel in kaart wordt gebracht via een boedelbeschrijving.
 2. De executeur zal zorgen dat de nalatenschap wordt afgewikkeld conform de wet, het testament en de wensen van de overledene.
 3. De executeur is onafhankelijk en zal alle erfgenamen, legatarissen en of legitimarissen, ongeacht of deze in harmonie of onmin met elkaar zijn, informeren.
 4. Nadat de nalatenschap geheel in kaart is gebracht, alle lopende zaken zijn afgewikkeld en alle erfgenamen, legatarissen en legitimarissen akkoord zijn, zal de executeur zorgdragen voor de uitkeringen.

 

Ben jij op zoek naar een onafhankelijke executeur? Dan ben je bij Duet Executeurs aan het juiste adres! Wij kunnen jou helpen met bovenstaande zaken, maar natuurlijk horen wij het graag als je vragen hebt. Neem contact met ons op via het contactformulier, bel of mail ons  088-248 48 48 | info@duetexecuteurs.nl. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn en ondersteunen je hier graag bij.

Geen ergernis bij een erfenis.

We wensen je een zorgeloos leven toe!

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens