Goed geregeld, mijn laatste wens!

Goed geregeld, mijn laatste wens!

Erfenis, testament, nalatenschap, mijn laatste wens, allemaal woorden die door elkaar worden gebruikt. Maar allemaal hebben te maken met je inboedel, vermogen en je overlijden. Bizar misschien om er nu zo over te lezen, maar wel noodzakelijk om te weten.
Want je wilt natuurlijk wel dat er geen ergernis is over je erfenis, toch?

Daarom hebben we hier een korte checklist opgesteld, zodat jij voorbereid bent en dat jouw laatste wens ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

Checklist: Goed geregeld, mijn laatste wens

  1. Bepaal wie je erfgenamen zijn.

    Als je niks regelt, dan bepaalt het wettelijk erfrecht wie de erfgenamen zijn en welk deel ze krijgen. Maar misschien wil jij wel iemand buiten de familie iets nalaten.

  1. Benoem een executeur.

Deze persoon zorgt dat je nalatenschap goed wordt afgehandeld. Je kunt iedereen tot executeur benoemen, een goede vriend, een familielid of een externe partij.

  1. Beschrijf duidelijk je wensen omtrent vermogen en bezittingen.

Wie krijgt het huis? En de auto? Schenk je een deel van je vermogen aan een goed doel? Wil je misschien dat jouw favoriete stoel naar één van je lieve vriendin gaat. Dit alles kun je het beste zo duidelijk mogelijk omschrijven en vast laten leggen, zodat hier geen onenigheid over is.

  1. Regel je opvolging als je een bedrijf hebt.

Het klinkt misschien logisch, maar helaas zien we in de praktijk dat dit niet goed geregeld is. Laat je zakenpartners weten wat jij met jouw aandeel wilt doen.

  1. Breng je digitale leven in kaart en bepaal wat je hiermee wilt doen.

Heb je een Facebook of instagram account? Wil je dat dit opgeheven wordt of doorgezet, maar In Memoriam?
Hoe zit het met je digitale foto’s, bestanden, wachtwoorden, etc. Geef je alles door aan een erfgename, of komt alles te vervallen.

Deze checklist is nog niet compleet. Want uit de praktijk merken we dat jij uniek bent met je unieke laatste wens en je unieke bezittingen en vermogen.

We willen je graag laten inzien dat het maken van een testament, het opstellen van je laatste wensen wel degelijk zin heeft. Zo laat je aan je erfgenamen weten wat je laatste wens is.

Heb je naar aanleiding van deze checklist nog vragen, dan horen we die graag. Wij begrijpen als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om dit goed uit te voeren. Wij ondersteunen je hier graag bij.

Maar ook als je een erfgename bent en hulp, advies of coaching nodig hebt bij het afwikkelen van een ontvangen erfenis, kunnen wij je bijstaan.

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons.

Geen ergernis bij een erfenis.

We wensen je een zorgeloos leven toe!

elektronisch dossier

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens