Erfenis

vereffenaar

Vereffenaar

Wat is een vereffenaar?

Een executeur of vereffenaar kunnen in wezen één en dezelfde persoon zijn, echter is het grote verschil dat een vereffenaar meestal door de rechtbank (er zijn natuurlijk uitzonderingen) en een executeur door de erflater wordt benoemd.

De erfgenamen zijn bekend

Een vereffenaar is degene die verantwoordelijk is als een of meerdere erfgenamen de nalatenschap beneficiair (onder voorbehoud) aanvaarden. Dan worden ze namelijk gezamenlijk de vereffenaar. Als dit onderling niet goed gaat, dan kan de rechtbank een onafhankelijke (professionele) vereffenaar benoemen.

Geen erfgenamen bekend

Het komt ook voor dat geen erfgenamen bekend zijn en ook dan kan de rechtbank een vereffenaar benoemen. Deze dient dan zijn deskundigheden en ervaringen aan de rechter te overleggen en is verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten.

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

RECOFA systeem

Tevens is de rechtbank erg actief met het structureren van deze familierechtzaken. Dat doen ze volgens het RECOFA systeem. Die werkstructuur geeft alle in en outs door waar de afwikkeling aan moet voldoen. Vanaf het uurloon van de vereffenaar of zijn medewerkers tot en met het systeem van handelen en verhandelen met bezittingen en schulden en betalen van belastingen. Pas na goedkeuring van de rechter kan de afwikkeling echt volledig afgewerkt worden.

Wij helpen u graag

Duet Executeurs voldoet aan deze voorwaarden en heeft al opdrachten van de rechtbank toegewezen gekregen. Kunnen wij u ergens mee helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Duet Executeurs vereffenaar

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens