Erfenis

levenstestament Duet Executeurs

Levenstestament

Leg uw beslissingen voortijdig vast in een levenstestament

Het levenstestament wordt ook een volmacht bij leven genoemd. Hierin leg je vast wie welke beslissingen mag nemen als je daar zelf niet meer toe in staat bent of als je het iemand (een keer) van je over wilt laten nemen. Het levenstestament gaat dus NIET over wat er met je bezittingen gebeurt. Dit wordt geregeld en vastgelegd in een testament. Zo’n levenstestament kan per direct of later ingaan; bijvoorbeeld pas vanaf wanneer je zelf niet meer kunt beslissen. Je kunt er ook voor kiezen om het direct in te laten gaan. Het voordeel hiervan is, is dat je dan ook direct de dagelijkse ondersteuning kunt vragen.

Wat kan in een levenstestament worden opgenomen?

Meestal het bijstaan bij dagelijkse zaken zoals de financiën of woningzaken. Heb je een eigen onderneming? Dan kunnen wij je ook ondersteunen bij het beheren van jouw onderneming. Zo kun je al van tevoren vastleggen of er schenkingen mogen worden gedaan en onder welke voorwaarden. Dien je een beslissing te maken bij medische handelingen? Ook dan kun je al eerder toestemming geven en dit in het levenstestament opnemen.

Medisch handelen

Het is belangrijk, dat je het medisch handelen ook altijd met jouw huisarts afstemt en bespreekt. Misschien wil je dan ook een euthanasieverklaring opnemen en daarbij gebruikmaken van bijvoorbeeld de deskundigheid van NVVE. Als je bepaalt dat een behandeling moet worden gestopt, moet je er ook voor zorgen dat jouw artsen continu op de hoogte blijven van je gevoelens over deze beslissing. Wij kunnen je daarin niet adviseren, maar uiteraard wel vertegenwoordigen. Alleen jouw visie telt en die dragen wij met respect en deskundigheid graag uit.

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Deponeren in het Centraal Leven Testament Register (CLTR)

Het levenstestament wordt door de notaris bewaard en in het register geplaatst. Je kunt zelf bepalen wie dit levenstestament verder mag inzien. Daarna licht de notaris ons in als het tijd is de werkzaamheden op te nemen.

Testament van uw nalatenschap

Het is logisch dat je naast je levenstestament, ook een nalatenschapstestament opmaakt. Aan te raden is om daar vooraf goed over na te denken en dit samen met de te benoemen executeur vast te laten leggen bij een notaris.

Welke keuzes maak je nu voor straks?

Wij stellen graag met je een levenstestament op, zodat dit goed geregeld is, als je deze keuzes op een later tijdstip zelf niet meer kunt maken. Wij kijken uit naar een verdere kennismaking.

Duet Executeurs levenstestament

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens