Erfenis

erfenis verdeling

Erfenis verdeling

Uw erfenis verdelen, hoe zit dat?

Nadat de erfenis afwikkeling helemaal in kaart is gebracht, is het tijd om de erfenis werkelijk te gaan verdelen. Wil je hulp of overweeg je verdeling van de erfenis verdeling uit te besteden? Wij zijn een betrouwbare, deskundige partner om ook de verdeling in juiste banen te leiden.
Meestal neemt het daadwerkelijk verdelen van een erfenis veel werkzaamheden met zich mee. Juist jij, als nabestaande met alle emoties, houd je op dat moment liever niet bezig met deze zaken. Dat begrijpen wij maar al te goed.

Deskundig en professioneel

Als een nabestaande aangewezen wordt om de erfenis af te wikkelen en te verdelen, komen vaak andere emoties boven, ook een bepaalde druk. Hierdoor kan het anders lopen dan gedacht en ontstaan er conflicten of soms erger.
Wij, als executeur, zijn een onafhankelijke partij en hebben geen emotionele band met de erfenis. Daarom kunnen wij het traject goed bewaken. Of het nu gaat om een financiële vermogen of om spullen met een hoog emotionele waarde. Wij gaan hier professioneel mee om. En met onze deskundige aanpak, komen we ook uit de meest bijzondere kwesties en erfstukken, zoals:

  • Kan het huis al verkocht of verhuurd worden?
  • Wie krijgt de zilveren hanger van moeder?
  • Moet de inboedel tijdelijk beheerd of zelfs misschien tijdelijk opgeslagen worden?

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Duet als vereffenaar, aangesteld door rechter

Als een verdeling van de erfenis helemaal vastloopt doordat de erfgenamen niet tot een overeenstemming komen, bepaalt uiteindelijk de rechter hoe het verder gaat. De rechtbank spreekt een verzoek uit om een vereffenaar aan te stellen die onafhankelijk is.
Onze expertise als vereffenaar wordt dan ingeroepen om de eerlijkste verdeling te maken die voldoet aan de laatste wens van de overledene en aan de wettelijke regelgeving. Aan de functie als vereffenaar worden hoge vakkundige eisen gesteld. De rechtbank heeft ons geïnterviewd, beoordeeld en geaccepteerd als vereffenaars. Sindsdien werken wij volgens de RECOFA-normen en -richtlijnen zodat de rechter onze afwikkeling kan controleren en er voor alle betrokkenen een helder beloning- en rapportagesysteem geldt. Wij werken regelmatig in opdracht van de Rechtbank, gemeenten, advocaten, notariaat en voldoen dus aan al die hoge normen die men daaraan stelt.
Het finale voorstel van de verdeling van de erfenis leggen we voor aan de rechter ter beoordeling.
Hieruit komt dan een oordeel en uiteindelijke verdeling uit van de erfenis.

Elektronisch dossier

Als wij als executeur voor jou aan de slag mogen, zorgen wij er altijd voor dat er sprake is van transparantie. Je hebt altijd inzicht in de lopende zaken van een erfenis. Je kunt inloggen in jouw dossier waarin alle benodigde documenten goed gesorteerd worden opgenomen.

Wil je je nalatenschap goed geregeld hebben voor je nabestaanden? Zorg dan dat je erfenis verdeling op tijd geregeld is. Wij ondersteunen en adviseren je hier graag in!

duet executeurs als vereffenaar

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens