Erfenis

erfenis afwikkeling Duet Executeurs

Erfenis afwikkeling

Hulp en advies bij de afwikkeling van de erfenis

Tijdens een verdrietige, emotionele periode na het overlijden van je dierbare moet er veel geregeld worden. Het is dan fijn om een aantal praktische zaken uit handen te geven, zodat jij je kan richten op andere zaken. Wij bieden hierbij onze professionele hulp en geven desgewenst ook advies bij het nemen van bepaalde beslissingen.

Bij de nalatenschapsafwikkeling kunnen wij als executeur worden benoemd, zodat wij ook de wettelijke bevoegdheid hebben om zaken voor je in orde te maken. Als er sprake is van een indeplaatsstelling dan kunnen wij een andere executeur vervangen. Dit is vaak al opgenomen in het testament.

Wie regelt de afwikkeling van de erfenis?

Bij het daadwerkelijk afwikkelen van de erfenis zijn er vele zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan pensioenfondsen, uitkeringsinstanties, abonnementen, schulden en de inboedelverdeling. Hierbij bieden wij professionele hulp, of kunnen wij dit zelfs voor jou uit handen nemen.
Het is namelijk zo dat álle erfgenamen die een aandeel in de erfenis hebben, alle besluiten unaniem akkoord moeten geven. Hierbij geldt dus niet: de meerderheid heeft gelijk! En om meningsverschillen, conflicten niet op te laten lopen zijn wij een deskundige gespreksleider.

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Verloop afwikkeling erfenis

Hoe de afwikkeling van een erfenis verloopt is erg verschillend. Zijn er personen onterfd? Is er een testament? Hoeveel erfgenamen zijn er? Dit zijn enkele factoren die een belangrijke rol spelen in de erfenis afwikkeling. Soms handelt één van de erfgenamen de erfenis af. Hij of zij is dan de gevolmachtigde of de executeur. Maar niet altijd is deze persoon deskundig of ervaren genoeg en kunnen er conflicten ontstaan.

De periode van het afwikkelen van een erfenis verschilt enorm. Dit hangt namelijk af van heel veel verschillende factoren. Gemiddeld duurt het hele traject van afwikkelen één jaar. Als de nalatenschap helemaal is afgewikkeld, wordt de erfenis verdeeld. Deze verantwoordelijkheid ligt ook bij ons en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Voor welke situatie kunnen wij je helpen en adviseren?
Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens