Casus: Eline

Een casus over het belang van een testament

We krijgen in de praktijk ook vaak met erg trieste gebeurtenissen te maken. Zo hebben wij in het verleden een dossier behandeld van een jonge vrouw die onlangs was gescheiden van haar ex-partner, we noemen haar voor het gemak Eline. Samen hadden zij ook twee minderjarige kinderen. Omdat Eline op het moment dat zij overleed geen testament had opgemaakt, werden haar twee kinderen volgens de wet erfgenaam.

Ex-partner verantwoordelijk

Het probleem hier was echter, dat haar ex-partner verantwoordelijk werd voor het afwikkelen van haar nalatenschap, omdat de kinderen nog minderjarig waren.

Haar ex-partner had hier geen behoefte aan, omdat het al een emotioneel enorm zware periode was. De zorg van de twee minderjarige kinderen kwam nu volledig op hem te liggen. Haar ex-partner heeft ons benaderd met de vraag of wij het afwikkelen van de nalatenschap van Eline op ons wilden nemen, om alles ook goed te regelen voor hun kinderen. Uiteraard hebben wij deze taak op ons genomen en zijn wij de nalatenschap gaan afwikkelen. We hebben onder andere de belastingaangiftes verzorgd, het huis van Eline ontruimd, de inboedel verkocht en later ook het huis verkocht. Verder hebben we alles zo goed mogelijk geregeld met het oog op de toekomst van de kinderen.

Betrokken

Persoonlijke begeleiding

Deskundig

Onafhankelijk

Heb jij alles goed geregeld?

Vul hieronder je gegevens in en download GRATIS onze checklist 'Goed geregeld, mijn laatste wens'

Bedankt voor het invullen van je gegevens